donderdag 9 mei 2013

Gregorius Trappistenbier

Zoals jullie ongetwijfeld hebben gehoord is er een nieuwe Trappist bijgekomen. Nu zijn er niet enkel Achel, Chimay, Westmalle, Westvleteren, Rochefort, Orval en La Trappe meer.

De nieuwe erkende Trappist draagt de naam Gregorius. Het Trappistenbier is afkomstig van het enige Trappistenklooster in Oostenrijk. Het klooster draagt de naam Stift Engelszell en is gelegen in Elgelshartszell aan de Donau.

De nieuwste creatie van het klooster is een bruin bier met een alcoholpercentage van 10 %. Het is een bier dat aan alle voorwaarden voldoet om officieel als Trappist erkend te worden.

Van waar komt nu de naam Gregorius? Het verwijst naar Abt Gregorius Eisvogel. Hij was diegen die meer dan 25 jaar aan het hoofd van de abdij stond en de monniken van het Oelenberg klooster in Frankrijk naar Stift Engelszell in Oostenrijk bracht.


Men kan zeggen dat de Gregorius een redelijk zwaar donker bier is met daarin een vleugje honing dat vlakbij de abdij wordt geproduceerd. Het is zeker een bier dat je eens geproefd moet hebben.

In de toekomst zal er ook een tweede en lichter bier op de markt komen. Het zal een blond bier zijn van rond de 7,2% en zal de naam Benno dragen. Die naam komt van de Abt Benno Stumpf. Dankzij hem werden de 18e eeuwse gebouwen en kerk van het klooster gerenoveerd.

De Trappist is momenteel verkrijgbaar bij KOR te Retie. 
Meer info vind u op:  http://www.kor-retie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten