woensdag 8 december 2010

fruitbier met chocolade. Iets voor Nieuwjaar?

De Oudenaardse brouwerij Liefmans serveert dit voorjaar zijn nieuwste fruitbier met donkere chocolade. Voor het eerst wordt het bittere lekkers met bier gemengd.

Foodpairing
Chocolade kan perfect bij het aperitief geserveerd worden, oordeelde men bij Liefmans. "De bittere smaak van de chocolade harmonieert prima met het zoete fruitbier waardoor een nieuwe aperitiefbelevenis ontstaat", oordeelt Marc Coessens, meester-brouwer. "De foodpairing bleek na degustatie bijzonder geslaagd. In de culinaire wereld is het al langer geweten dat de bitterheid van donkere chocolade perfect contastreert met zoete elementen. Het is vreemd dat nog toe niemand eraan dacht deze voor de hand liggende combinatie voor te stellen aan het grote publiek".

Minder calorierijk
Liefmans fruitbier biedt volgens de fabrikanten ook een perfect alternatief voor de calorierijke aperitieven. Met slechts 102 kcal mag er zonder problemen van gedronken worden. Ter vergelijking: champagne kent 200 kcal en witte wijn 375 kcal per 250 ml. Het nieuwe bier is een blend van bier dat versneden werd met vruchtensappen van aardbei, framboos, kriek, bosbes en vlierbes. Het resultaat is een zacht mousserende, fruitige, zoete drank.

Pakket
Vanaf half maart zal het fruitbier in de horeca met chocolade worden geserveerd. Vanaf april zal ook in de distributie een Bier & Chocoladepakket worden aangeboden, bestaande uit vier flesjes Liefmans en 6 chocolaatjes.

2 opmerkingen:

 1. Ha!ziet er kei lekker uit.
  En nog goed voor de lijn ook.
  Met chocolade.

  De droom van iedere vrouw!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op het eerste zicht spreekt het mij niet echt aan, chocolade bij bier. Maar het zal zijn charme wel hebben, en ik denk ook meer bij het vrouwelijk publiek. Geef mij maar nootjes :D

  BeantwoordenVerwijderen