maandag 1 november 2010

Westvleteren in de winkel nog niet voor meteen

De abdij van Westvleteren bevestigt woensdag dat er gesprekken aan de gang zijn met Colruyt over de commerciële distributie van haar bier. Maar, "info geven over een mogelijke concrete actie is zeker te voorbarig", voegt de abdij daar in een mededeling aan toe. Ook Colruyt noemt de berichten in een reactie "voorbarig".
Vandaag verschenen berichten in de pers dat de paters zich genoodzaakt zagen het bier, waar normaal gezien slechts een beperkte hoeveelheid van wordt gebrouwen, te commercialiseren. Een en ander zou het gevolg zijn van de kosten van verbouwingen in de abdij, die hoger oplopen dan gedacht.

"De werken aan de abdij verlopen volgens planning en raming", luidt het in een reactie. Volgens de abdij zijn er momenteel verschillende initiatieven aan de gang om de werken te financieren.

EenmaligZe bevestigt daarbij dat ook onderzocht wordt hoe de broedergemeenschap "via haar inzet van de brouwerij eenmalig hierbij een belangrijke bijdrage kan leveren die past in haar beleidslijn ten aanzien van de commerciële distributie van haar bier. In dit verband lopen er inderdaad gesprekken met Colruyt, maar het is zeker te voorbarig om nu info te geven over een mogelijke concrete actie."

Ook Colruyt noemt de berichtgeving voorbarig. "Er lopen inderdaad gesprekken met de broedergemeenschap van Westvleteren, maar het is zeker te vroeg om nu info te geven over een mogelijke concrete actie", luidt het.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten