woensdag 18 februari 2015

Imperial Kroezer van de Hopscheppers

Nieuw op de biermarkt


Het was al een tijdje geleden dat ik de Holvense hondenclub had bezocht, maar zij bieden hier - in samenwerking met de bierclub "Onder 't Schuim" -  elke maand een nieuw bier aan. Deze maand staat de Imperial Kroezer op het bord. Als ondertitel staat er stout bij... Da's een biertje dat mijn grootvader zaliger regelmatig dronk. Geprikkeld door de naam wilde ik deze dus absoluut eens proeven. 

Het gitzwarte bier heeft een hoge gisting en heeft straffe koffie en chocolade in de smaak, geflankeerd door een bittere (gebrande) natoets, iets wat typisch is voor Stoutbieren. Met een alcoholpercentage van 9° drink je dus zo'n biertje om je lekker te ontspannen na een drukke werkdag.

Meer over De Hopscheppers & Imperial Kroezer


Hobbybrouwers De Hopscheppers uit Olen, Herentals en Westerlo hebben met 'Imperial Kroezer' hun tweede bier op de markt gebracht. Het is een pikzwart brouwsel dat zowel kruidig als bitter smaakt en qua uitzicht vergelijkbaar is met Guinness. Van de 1.500 liter is al iets meer dan de helft verkocht.

De brouwers lieten van de Imperial Kroezer meteen 1.500 liter produceren, goed voor 9.000 flesjes. "Het is een pikzwart biertje, dat kruidig en bitter smaakt. Het heeft een gebrande toets van geroosterde gerst erbovenop en een alcoholgehalte van 9 procent", legt Tony uit. Er is al meer dan de helft van verkocht. Wie het wil proeven, zal snel moeten zijn. Pas over een paar maanden brengen we de volgende flesjes op de markt."
Bron: www.hln.beGeen opmerkingen:

Een reactie posten