woensdag 3 november 2010

Biermuseum (Ertvelde) 6000 bieren en glazen


Waar men gaat langs Vlaamse wegen,komt men in Ertvelde wel een heel bijzondere herberg tegen.Waar de familie Dhaene een huis bouwde,vestigde Remi,als een mol onder de grond een museum.

In de gezellige kelder werden reeds menig biertjes geproefd.Van heinde en ver komen de gasten het biermuseum bezoeken.

Er is voor elk wat wils,verwen uw smaakpapillen en geniet van een lekker biertje.Maar denk eraan wie teveel glazen drinkt op andermands gezondheid kan daar zelf schade van ondervinden.
Het huisbiertje Beremietje(gebrouwen bij Lefebvre)is een afkorting van Bernice en Remi.Je kan er alle plaatselijke bieren van Bios verkrijgen en de unieke hoppekaas.Het biermuseum is geopend:maandag,donderdag,vrijdag vanaf 18u.Zaterdag vanaf 14u,zon-en feestdagen vanaf 10u.

De bezoeker ziet er ongeveer 5000 verschillende flesjes, nog steeds gevuld met het originele bier.   Er is ook een collectie met ongeveer 7000 bierglazen, bierviltjes en reclamepanelen.  Natuurlijk kan er geproefd worden.  Uit de tapkranen vloeien 30 biersoorten, waaronder het huisbier Beremietje.  Een beetje voorzichtigheid is aangewezen: wie ''t Zelfde', een 'Slaapmutske' of 'Nog eentje' bestelt, krijgt namelijk een bier met die naam ...

Het biermuseum
Kuipstraat 36
9940 Ertvelde
Tel&fax:09/344 81 47
Gsm:0477/41 71 99
hetbiermuseum@telenet.be

Foto’s:

2 opmerkingen:

  1. Ik vraag me af of dit gaat werken.
    Ik geloof dat mensen die iets van bier en dergelijke af kennen hierop gaat afkomen maar zou het werkelijk werken bij de gewone mens?
    Ben alleszins nieuwsgierig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan je redenering wel volgen. Ik denk hier eigenlijk ook zo over. Dit vooral omdat het niet echt een bekend biermuseum is en dat het eigenlijk een uit de hand gelopen hobby is, waarbij de eigenaar misschien nog wat geld wil bijverdienen. Voor echte bierliefhebbers/kenners lijkt me dit wel een paradijs

    BeantwoordenVerwijderen