maandag 8 november 2010

Bier gemaakt met ijs van Antartica

Het duurste bier ter wereld kan je in Australiƫ kopen. Van het bier 'Antarctic Nail Ale' zijn slechts 30 flesjes gemaakt. Het is dan ook een heel bijzonder bier: het water is afkomstig van ijs uit Antarctica.
De voorbije nacht werd op een veiling bijna 600 euro betaald voor een flesje van het bier. De opbrengst ging naar de 'Sea Shepherd Conservation Society'. Het is gebrouwen door de universiteit Edith Cowan in Perth. Het water in het bier is gesmolten ijs dat de vloot vorig jaar meebracht na de jaarlijkse tocht tegen Japanse walvisvaarders voor de Zuidpool.

"Ongeveer 90 procent van bier bestaat uit water. Dit bier is dus mogelijk het oudste en zuiverste ter wereld", zegt brouwer John Stallwood. (gb)

3 opmerkingen:

 1. En houden we dan nog rekening met het ijs dat al maar sneller aan het verdwijnen is? is dit dan nog ethisch verantwoord?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit kan je misschien weer zien als een luxeproduct wat mensen eigenlijk niet nodig hebben. Persoonlijk is dit wel een kenmerk van onze samenleving. Mensen houden niet veel rekening meer met de natuur en kijken voor uit eigen belang.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben altijd al gefacineerd geweest door Antarctica.
  Ik denk niet dat het iets te maken heeft met ethische verantwoording. Zelf zou ik maar al te graag 100000 euros geven voor 1 flesje. Jammer dat ik het geld niet heb.

  BeantwoordenVerwijderen