woensdag 10 november 2010

De bierpromenade


Op deze site vind je een reportage van Ben Roelants van Vlaanderen Vakantieland.
http://www.een.be/programmas/vlaanderen-vakantieland/leven-de-brouwerij-de-bierpromenade-brugge

Brugge en bier, een vreemde combinatie? Ben Roelants wandelt langs de Bierpromenade en merkt meteen dat Brugge en bier perfect samengaan.

Zijn eerste halte is brouwerij De Halve Maan midden in het historische centrum van de stad. De familiebrouwerij, met bekende bieren als Brugse Zot en Straffe Hendrik, is ondertussen al aan zijn zesde generatie toe.

Ben trekt verder de stad in en komt voor zijn lunch terecht bij Den Dijver. Filip laat Ben kennismaken met een heerlijk gerechtje op basis van bier. Maar wat zou een bierwandeling zijn zonder een echt biercafé? En daar is maar één juist adres voor: 't Brugs Beertje! Hier staat Daisy achter de toog en zij helpt Ben kiezen tussen de 300 bieren die ze in haar kelder heeft.
Na al dat bierproeven gaat Ben op zoek naar een leuk logeeradresje. Ben brengt de nacht door in B&B De Loft. Dit leuke adresje in het centrum van Brugge biedt ook aangepaste bierarrangementen aan. 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Leven in de Brouwerij
Bier degusteren in verschillende cafés en brouwerijen, restaurants met speciale biermenu's, brouwerijbezoeken of bierarrangementen vind je allemaal bij Leven in de Brouwerij.
Voor meer info kan je terecht op
http://www.levenindebrouwerij.be/
http://www.westvlaanderenlekkerland.be/
Meer informatie over Brugge krijg je ook bij Toerisme Vlaanderen op
www.vlaanderen-vakantieland.be
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten