donderdag 13 september 2012

Weekend Oostvoorne Nederland
 Deze zomer ben ik een weekend in Oostvoorne geweest en heb ik samen met mijn vriendin gelogeerd in het hotel 't Wapen Van Marion.

Tussendoor gezegd zijnde: het hotel is zeker en vast een aanrader.

Oostvoorne is een badplaats in de provincie Zuid Holland waar het zeer geschikt is om te fietsen en daarbij te nodige terrasjes te doen.

Wat ik mezelf tijdens een vakantie "verplicht" is om op zoek te gaan naar bieren die ik nog nooit geproefd heb, bieren die mijn nieuwsgierigheid wekken.

In totaal heb ik er 3 nieuwe geproefd:
Hertog Jan van 't vat


Het eerste bier dat ik gedronken heb is een Hertog Jan Pilsener.

Het is een vol bier en heeft een nogal bittere smaak. Het bier is dus ideaal om mee te gaan met de trend van bittere bieren.
Hertog Jan pilsener is een goudblond bier met een alcoholpercentage van 5,1%.

Dit bier heb ik ervaren als een lekker fris pintje van het vat dat voor iedereen toegankelijk is.

Hertog Jan Pilsener is niet het enige bier dat Hertog Jan brouwt.
Op hun website kan je nog vele andere bieren terugvinden. Deze heb ik zelf ook nog niet gedronken. Als de mogelijkheid er is zal ik deze bieren in de toekomst zeker eens proberen. http://www.hertogjan.nl

Affligem Blond

Het tweede bier was een Affligem Blond. Affligem blond is een goudkleurig abdijbier met een hoppige smaak.  Het is een bier met gist op de fles en heeft een alcoholpercentage van 6,8 %.

Nu vroeg ik mijzelf af wat een abdijbier is. Na enig opzoekwerk ben ik erachter gekomen dat een abdijbier een bier is dat door paters van een abdij gebrouwen wordt. Anderzijds kan het ook zijn dat de naam enkel verbonden is aan een abdij.

Affligem Blond vind ik persoonlijk een zeer lekker bier en zal ik zeker in de toekomst nog eens drinken. Voor mij was het een eerder zacht bier. Het enige wat ontbrak waren een paar blokjes zalige Affligem kaas.
Meer informatie over de bieren van Affligem kan je hier vinden:
http://www.affligembeer.be/start.html

Bestellen kan hier: Ad


Het laatste bier dat ik gedronken heb is een Kasteel Rouge.
Kasteel Rouge is een roodkleurig bier. Dit komt door de mix van Kasteel donker en kersenlikeur. Het bier is overwegend zoet, maar het donkere bier zorgt voor een verrassing.

Kasteel Rouge was voor mij een enorme verrassing. Ik had bang dat het te zoet ging zijn en te zwaar. Uiteindelijk was het een zeer fris bier dat zeker niet zwaar was. Ik kan het bier zeker aanraden. Het is een bier dat voor zowel mannen als vrouwen in de smaak kan vallen.

Het glas vond ik ook wel een originele toets bevatten. Zoals je hier rechts op de foto kan zien is de steel van het glas niet rond, maar rechthoekig met vanonder een kasteel op. Persoonlijk vond ik dit wel eens een leuke verandering aan de anders zo cliché glazen.

Bestellen kan hier: Ad

2 opmerkingen:

 1. Ik hoop dat het biertje op ons terras goed bevallen is.
  Met vriendelijke groet,

  Annemarie van Helden

  Motel "Oostvoorne" & Murphy's Station

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is mij zeer goed bevallen.
  Tof dat u op mijn blog terecht bent gekomen.

  Maarten

  BeantwoordenVerwijderen