maandag 1 augustus 2011

Een glas dat bier koud houdt

Heineken introduceert een pint die bier koud houdt

De Nederlandse bierbrouwer Heineken introduceert vandaag naar eigen zeggen als eerste een bierglas dat in luttele minuten een warm pilsje afkoelt naar twee graden meldt De Telegraaf. Tussen de dubbele glaswand van de pint zit een speciale vloeistof die bevriest.
Je moet het glas wel minstens een uur in het vriesvak leggen. "We zijn de eerste die een dergelijk glas op de markt brengen. Je hoeft niet vooraf meer een flesje of blikje bier koud te leggen. Als je de glazen in de vriezer laat liggen heb je altijd een koud pilsje", vertelt Ralph Rijks, marketing manager van Heineken aan De Telegraaf. "Extra koud bier zorgt er namelijk voor dat de schuimkraag dichter en dus steviger wordt. Hierdoor blijft het koolzuur langer in het bier waardoor de smaak niet verloren gaat." (mvl)

Mijn mening hierover is dat het een zeer goed idee is.
Waar geeft het nu een verschil om flesjes bier koud te leggen of je glazen? Ik zie de win win er niet van.
Ik ben er ook niet helemaal van overtuigd dat dit geen kwaad kan voor het bier.
Anderzijds goed idee.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen