donderdag 21 oktober 2010

Grimbergen abdijbier lanceert exclusief gastronomisch glas4 op 5 Belgen vinden dat abdij- en speciaalbier een plaats verdient binnen de gastronomie als begeleidende drank bij de maaltijd. Dat blijkt uit een enquête over "beer & food pairing" uitgevoerd door Alken-Maes. Grimbergen Abdijbier lanceert daarom een elegant 20cl glas in haar top brasseries, dat speciaal ontwikkeld werd om abdijbier bij de maaltijd te drinken. De elegantie schuift aan…
Beer & food pairing verovert gestaag een vaste stek in de gastronomie. Abdijbier als begeleidende drank bij de maaltijd verruimt immers het smaakpalet. De nieuwe vormgeving van het gastronomische glas zet Grimbergen Abdijbier op de kaart, én op tafel: het geeft abdijbier de passende présence en elegantie voor de gedekte tafel.

Bovenaan sluit het glas zodat de bieraroma’s optimaal bewaard blijven tijdens de
maaltijd. Met een capaciteit van slechts 20cl kan de rest van het bier langer koel blijven in het flesje van 33 cl. Bij Grimbergen van het vat wordt het glas bijgevuld zodat het koele abdijbier volledig tot zijn recht kan komen. Het stijlvolle design harmonieert bovendien moeiteloos met wijn- en waterglazen. 

Abdijbier in de gastronomie
Uit een enquête van Grimbergen blijkt dat 3 op 4 Belgen vinden dat bier erkend moet worden als een kwalitatief alternatief voor wijn in de gastronomie. Uit het onderzoek klonk bovendien ook een duidelijke vraag naar een kleiner en eleganter glas voor abdij- of speciaalbier. Om te beantwoorden aan de vraag van de consument, lanceert Grimbergen dit nieuwe, gastronomische glas.

Elegant 20cl gastronomisch glas of traditioneel 33cl kelkglas?
Het kleinere gastronomische glas van Grimbergen werd specifiek ontwikkeld voor bij de maaltijd en wordt exclusief gebruikt in de Grimbergen top brasseries. Het 33cl kelkglas blijft het perfecte glas wanneer je rustig wil genieten van Grimbergen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten