donderdag 7 november 2013

Goliath blond, de reus van Ath!

IMG_1151
Goliath is een van de reuzen van Ath. Het bier is ook bekend als Gouyasse tradition, een creatie van Pierre Delcoigne Pierre Delcoigne en zijn vrouw Vinciane Wergifosse kochten in november 1997 "Castel d' irchonwelz" (dat dadeert van de twaalfde eeuw) om er hun project te ontwikkelen. Het duurde twee jaar om hun ambachtelijke brouwerij te bouwen en operationeel te maken. Het eerste brouwsel van de "Gouyasse" werd te koop aangeboden in augustus 2000. Pierre Delcoigne bekleedt de functie van zaakgelastigde van de Brasserie des GĂ©ants sprl. 
Goliath is een blond streekbier van hoge gisting met hergisting in de fles. Het bier heeft een alcoholpercentage van 6% en is gebrouwen in Brasserie Legendes.
Toen ik het bier proefde was het voor mij echt een meevaller. Dit door de zachtheid van het bier en de fruitige toets. Het is zeker een aanrader.
Als je dit bier graag eens wil proeven kan je terecht bij sporthal Boesdijkhof te Retie. Hier is Goliath blond tijdens de maand november bier van de maand.
Adres:
Boesdijkhofstraat 22
2470 Retie

Laat het smaken!

1 opmerking:

  1. prachtig biertje met enkel streekproducten. Lekkere dorstlesser van 33 cl en ontelbaar meer genieten dan van chemische pilsjes

    BeantwoordenVerwijderen