maandag 21 mei 2012

KampioenenbierJullie weten dit waarschijnlijk nog niet, maar ik ben een voetballer. Momenteel voetbal ik samen met mijn vrienden bij Broekkant C.

Broekkant C is een nieuwe ploeg die vorig jaar opgestart is en in 4de afdeling bij arbeidersvoetbal Kempen moeten beginnen is.

Het werd ons snel duidelijk dat we in ons eerste jaar al direct kans maakten om kampioen te spelen. Dit is ons uiteindelijk dan ook gelukt met 6 punten voorsprong op de tweede. In totaal hebben  we 83 op 90 gehaald.
Natuurlijk hebben we dit goed gevierd, maar we wilden toch iets speciaal doen voor de ploeg en voor de entourage die het hele jaar ons geholpen hebben.
Na een brainstormavond zijn we op het idee gekomen van een eigen bier.

Zoals je kan zien op de foto hierboven noemt het bier 't Broekkant C'ke. Het bier werd gebrouwen bij Brouwerij Anders! Nv. Het is een pilsbier met karakter en een alcoholpercentage van 5%.
Het heeft best een specifieke smaak die ik in het begin niet kon thuisbrengen. Toch is het een zeer lekker en verassend biertje.

Het bier werd enorm goed onthaald bij zowel de ploeg als de entourage.

Ik post dit verhaal omdat dit misschien ook een tof idee is voor andere verenigingen. Wat wanneer je niet weet wat je je leden moet geven of er iets te vieren valt? Waarom geen eigen bier?

Mensen die dit alreeds gedaan hebben kunnen altijd bij mij met hun verhaal terecht.

2 opmerkingen: