donderdag 12 april 2012

"So You Think You Can Brew"

Brouwerij Anders organiseert een brouwwedstrijd voor alle (hobby)brouwers vanaf 18 jaar die in Vlaanderen wonen. (hobby)brouwers en leden van biergilden en brouwverenigingen mogen meedoen wanneer ze over een batchvolume van maximum 500 liter beschikken.

“brew to be different” is het motto van Brouwerij Anders. Dit hebben we doorgetrokken naar het thema van de wedstrijd. De bedoeling is dat u een NIEUW bierreceptuur gaat neerschrijven op een bierfiche. Het is dus niet de bedoeling dat u al een reeds ontwikkelt recept gaat doorgeven. Als u wil geselecteerd worden zal u een origineel, nieuw bierreceptuur moeten bedenken. Wanneer u een combinatie gaat maken die niet alledaags is zal u meer kans maken om geselecteerd te worden voor de finale. Twee mensen zullen per provincie geselecteerd worden. In totaal zullen er 10 finalisten aanwezig zijn op de finale van 2 augustus 2012 te Brouwerij Anders!. Voor de finale zullen de finalisten hun doorgestuurd bierreceptuur ook effectief moeten gaan brouwen. Daar zullen de juryleden en de andere aanwezigen proeven en de winnaar van “So You Think You Can Brew” kiezen. De winnaar krijgt de unieke kans om 1000 liter van zijn eigen bierreceptuur te brouwen. Dit komt uit op een waarde van maar liefst 2000 euro.
Het inschrijvingsformulier en wedstrijdreglement kan je vinden op volgende website:

2 opmerkingen:

  1. Maarten, ik kan beschikken over een oud brouwerijgebouw en renoveer momenteel. Zeer dicht bij de best hop en veel 'biersfeer'... Praten? Hendrik@nelde.be

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zeker en vast!
    Ik heb u een mailtje gestuurd.

    BeantwoordenVerwijderen