vrijdag 3 december 2010

Waterloo double Dark


Kende je het bier Waterloo al?

Voor mij persoonlijk is het een aanrader. Heb echt genoten van het bier
Dit ‘bier van de overwinning’ was oorspronkelijk, dankzij zijn genezende eigenschappen, bedoeld voor strijders en herstellenden.
De smaak van mout en gerst, de zure zachtheid van hop en de zuiverheid van het water maakten van deze drank de favoriet van de overwinnaars.

Uitzicht : Bruin, levendig, fijn en gul schuim.Neus : Krachtig maar evenwichtig aroma van verse gist en kruiden.Smaak : Smaak met accenten van gebrande mout en hop. Lichtjes gekaramelliseerd, maar mooi rond en harmonieus evenwichtig.Opmerking : Serveren tussen 5° en 12°C

6 opmerkingen:

 1. Waterloo Blond mmmhhhh... "Gevaarlijk biertje !!!"

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vraagje

  Stam dit dan uit de tijd van Napoleon? De overwinning van?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "Dit 100% ambachtelijk en natuurlijk bier vindt zijn oorsprong in de schoot van één van de oudste Belgische brouwerijen, de ‘Brasserie du Marché’ in Eigenbrakel (Waterloo), die zelfs teruggaat tot 1456.

  Dit bier, dat naar verluidt kracht en moed zou geven, leste de dorst van de strijdkrachten tijdens de slag van Waterloo. De oude brouwwijze met een drievoudige gisting op basis van zorgvuldig geselecteerde mout en hop, verleent het zijn stevige en krachtige smaak. … Met mate te drinken!"  Dat is een beetje uitleg over het bier en ik denk dat je hier wel uit kan afleiden dat dit gedronken werd vroeger tijdens Napoleon.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb 2 van die bekers thuis staan, zijn wel mooie ambachtelijk gemaakte. Heb ook nog 2 flessen staan, maar ben momenteel nog bezig met het proeven van bier uit Normandië, echt viking bier. Zodra ik het geproef heb, zal ik het nog wel eens laten weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan je garanderen van dit biertje ga je genieten.
  Laat me maar weten hoe je het viking bier ervaren heb en dan ga ik proberen om dit ergens bemachtigd te krijgen..

  BeantwoordenVerwijderen