donderdag 30 december 2010

Gouden Carolus classic



Pas op een kerstfeestje Gouden Carolus gedronken.
Zeker een aan te raden biertje.

Dit Mechelse Keizersbier, oorspronkelijk gedronken bij de vossenjacht van Keizer Karel maar vooral genoemd naar zijn gouden muntstukken, wordt nog steeds gebrouwd met donkere en zeer evenwichtig gedoseerde moutsoorten volgens de klassieke infusiemethode. De Aromatische mouten en de hoge gisting verenigen de warmte van wijn en frisheid van bier. Door zijn hoge densiteit van 19° Plato wordt Gouden Carolus geklasseerd onder de speciale bieren. Het is dan ook uiterst geschikt voor culinaire doeleinden zoals stoverijen, wild en zelfs sabayon.

Type bier: Donker speciaalbier
Kleur: Robijnrood
Alcohol: 8,5 % VOL
Hopping: Uitsluitend Belgische hop
Wort extract: 19 °Pl
Gisting: Hoge gist
Hergisting in de fles
Lagering: 2 weken
Verpakking: Fles: 33 cl en 75 cl
Vat: 20 en 30 l
Houdbaarheid: 3 jaar




Er zijn nog veel meer andere gouden Carolussen. Deze heb ik nog niet geproefd.
Misschien kunnen jullie mij nog een andere aanraden.

Bestellen kan u hier:

Ad

1 opmerking:

  1. Gouden Carolus is heel lekker,
    Maar drink er één te veel van en je zal het de dag erna wel heel hard voelen. Daarom geef ik toch een voorkeur aan Duvel.

    BeantwoordenVerwijderen