vrijdag 15 oktober 2010

Hoe vrouwen aanzetten tot bier drinken?1.Een mogelijke oplossing is om voor de vrouwen een kleurloos bier te produceren. Extreme filtering zorgt voor de neutrale bierkleur, de smaak wordt bezorgd door groene thee en exotische vruchten. De bedoeling is zo meer vrouwen te overhalen om bier te drinken. De vraag is natuurlijk kan je dit dan nog bier noemen?
2. Vrouwen die bier drinken, hebben stevigere botten dan geheelonthoudsters. Hun botten zijn ook van betere kwaliteit dan die van wijndrinkers. Dat blijkt uit een Spaans onderzoek, waarbij wetenschappers 1.697 vrouwen ondervroegen over hun voedingsgewoonten. Door middel van echografie werd de kwaliteit van hun botten onderzocht. De resultaten werden gepubliceerd in het vakblad 'Nutrition' en staan ook te lezen in Test-Gezondheid.

Een mogelijke verklaring voor het positieve effect van het drinken van bier op de botten is de aanwezigheid van fyto-oestrogenen in bier. Dat zijn stoffen met een hormonale werking.

De studie zegt volgens Test-Gezondheid echter niet dat dit robuustere beendergestel van bierdrinksters gepaard gaat met een lager aantal breuken. Het is volgens het blad immers best mogelijk dat bierdrinksters vaker vallen dan vrouwen die geen alcohol drinken en dus toch meer kans lopen op breuken.
3. Vrouwen denken dat bier drinken niet aantrekkelijk is. Mannen zijn pas ├ęcht onder de indruk van een vrouw die bier drinkt, in plaats van wijn of cocktails. Vrouwen die bier drinken zijn in hun ogen 'sexy, zelfzeker, plezant en onafhankelijk'. Ze beschouwen het zelfs als een 'turn-on' als hun date bier bestelt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten